viernes, 21 de enero de 2011

¡Esto es ritmo!



En la línea de la anterior publicación, aquí se muestra el trailer de un documental, donde se desarrolla la parte personal de un grupo de adolescentes mediante la danza.

Deseo que os guste.

Un abrazo,

Irene

3 comentarios:

  1. Vaig sentir una història similar sobre un projecte d'un coreògraf internacional molt reconegut que anà al Brasil i, després d'una sèrie de proves, va escollir aproximadament una cinquantena de joves dels barris més marginals d'una ciutat. L'objectiu era mostrar aquells joves i el que eren capaços de fer al món, aprofitant un festival de dansa internacional que es feia a París. La seva actuació va ser impressionant. Se'n van fer un documental i la veritat és que estava molt bé. En canvi de ser només un espai d'evasió, la dansa els havia servit com una mena de teràpia per reconciliar-se amb el seu entorn i amb ells mateixos. Tots ells reconeixien una millora en la seva autoestima, havien guanyat equilibri i una gran responsabilitat en totes les seves relacions, tant a casa com a l'escola. I és que l'equip que ho organitzava tenia clar que era necessari, a més de l'entusiasme i l'esforç durant les classes - que eren molt llargues i exigents - tot allò requeria més compromisos; així que se'ls va prohibir als joves consumir drogues i, en el cas de les noies, quedar-se embarassades. Tenint en compte la situació i entorn en què viuen aquells nois i noies, aquestes condicions suposaven reptes difícils d'aconseguir, però tots van prendre consciència de quines eren les seves prioritats, i van negar-se a renunciar a la dansa.
    En realitat la gran ambició d'aquest projecte recau en voler oferir oportunitats a aquests joves i que ells en donin al seu país. Hi ha alguns que ja havien començat a donar classes a escoles de nens i nenes fent-los ballar, fent que prenguessin consciència del seu cos i es divertissin.
    La dansa era per aquests joves una manera d'expressar el que sentien, i mitjançant una bona organització volien portar-ho al món.

    És el primer que m'ha vingut al cap quan he vist aquest video.

    ResponderEliminar
  2. Aquest coreògraf es diu Ivaldo Bertazzo i el el projecte es diu PROJETO DANÇA COMUNIDADE, que van fer l'espectacle MILÁRGIMAS
    http://www.ivaldobertazzo.com.br/espetaculos/milagrimas.html

    ResponderEliminar
  3. ¡Mil gracias, Berta! ¡Qué MARAVILLA que mis alumnos me enriquezcan de tal manera!!!!!!
    En cuanto tenga un hueco, me miro la web que me indicas.
    Gracias y buen fin de semana,

    Irene

    ResponderEliminar